Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Καλωσόρισμα


Καλώς ήλθατε στο blog «Εμπέδωση & Ψυχαγωγία», σε έναν ιστότοπο που φιλοξενεί μέχρι στιγμής 40 διαφορετικά κρυπτόλεξα και σταυρόλεξα με θέμα την Βυζαντινή Ιστορία της Β΄ Γυμνασίου. Το υλικό που παρέχεται δωρεάν από το blog αυτό, όντας άρρηκτα συνδεδεμένο με το διδακτικό βιβλίο της Ιστορίας της αντίστοιχης τάξης, στοχεύει στο να βοηθήσει τους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου να διευκολυνθούν στην μελέτη τους, τόσο όταν διαβάζουν το μάθημα της ημέρας, όσο και όταν κάνουν την γενικότερη επανάληψή τους για τις προαγωγικές εξετάσεις, στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Μέσα από το παιχνίδι, η εμπέδωση της ύλης θα γίνεται ευκολότερα και σίγουρα πιο ευχάριστα, με αποτέλεσμα οι μαθητές να δουν το μάθημα της Ιστορίας με άλλα μάτια και όχι σαν ένα μάθημα στείρας -και άρα μη μόνιμης- αποστήθισης της γνώσης.

Για να περιηγηθείτε στο blog, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις ετικέτες (tags), που βρίσκονται στην μόνιμη στήλη, στα δεξιά της οθόνης σας, είτε τους τρεις αναλυτικούς πίνακες των παιχνιδιών που διατίθενται στον ιστότοπο αυτό. Ο κεντρικός πίνακας που περιλαμβάνει το σύνολο των σταυρολέξων και των κρυπτολέξων που διαθέτει αυτό το blog, βρίσκεται στην μόνιμη σελίδα «Σταυρόλεξα & Κρυπτόλεξα», ενώ σε ξεχωριστές αναρτήσεις, βρίσκονται οι πίνακες που αφορούν τα διδακτικά παιχνίδια που αναφέρονται στο μάθημα της ημέρας και στο σύνολο της ύλης. Παράλληλα, στην μόνιμη σελίδα «Οδηγίες Χρήσης», μπορείτε να βρείτε και οδηγίες για την εκτύπωση, την χρήση και την επίλυση των παιχνιδιών αυτών. Στην μόνιμη σελίδα «Συχνές Ερωτήσεις» τέλος, μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις σε μία ευρεία σειρά ερωτημάτων που μπορούν να προκύψουν σχετικά με την φύση, την χρησιμότητα, την λειτουργία και την επίλυση του υλικού που διατίθεται στον παρόν ιστολόγιο.


Το υλικό που φιλοξενείται σε αυτόν τον ιστότοπο παρέχεται σε δύο μορφές: αρχείου PNG συνοδευόμενου από κείμενο (σε αναρτήσεις) & εκτυπώσιμου αρχείου PDF. Για την πρόσβαση στο δεύτερο είδος αρχείων δεν είναι απαραίτητη η προβολή της σχετικής ανάρτησης, αλλά χωρίς αυτήν, είναι αδύνατη η προβολή των λύσεων του αντιστοίχου διδακτικού παιχνιδιού. Ως εκ τούτου, καλό είναι ο επισκέπτης, να προβάλει πρώτα την ανάρτηση με το αρχείο PNG και έπειτα το αρχείο PDF.

Το σύνολο του προαναφερθέντος υλικού, αφιερώνεται στην μνήμη της Άντας Τσάκα (1969-2015), η οποία επιμελήθηκε, όσο ζούσε, φιλολογικά του παρόντος πονήματος, το οποίο και τώρα, με καθυστέρηση τεσσάρων ετών, δημοσιεύεται. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ιστορία αυτού του έργου, επισκεφτείτε την μόνιμη σελίδα «Πώς ξεκίνησαν όλα».


Για να αρχίσετε την περιήγησή σας, μπορείτε να μεταβείτε στον κεντρικό πίνακα, κάνοντας κλικ εδώ.