Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Ετικέτες (Tags)


Οι ετικέτες (tags) που συνοδεύουν τις αναρτήσεις αυτού του ιστολογίου (και τις οποίες ο χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναζητήσει στην μόνιμη στήλη στα δεξιά της οθόνης του), είναι ανάλογα με την φύση τους, οι ακόλουθες:

·         Γενικής φύσεως ετικέτες του ιστολογίου «Εμπέδωση και Ψυχαγωγία»:
o   Ετικέτα «Οδηγίες Χρήσης»: παραπέμπει σε βοηθητικές αναρτήσεις που δίνουν στον χρήστη του ιστολογίου οδηγίες για το πώς να χειριστεί (και να εκτυπώσει) καλύτερα το υλικό που διατίθεται σε αυτό.
o   Ετικέτα «Πίνακες Περιεχομένων»: παραπέμπει σε αναρτήσεις που περιέχουν πίνακες περιεχομένων που ανακατευθύνουν τον χρήστη σε συγκεκριμένες αναρτήσεις διδακτικών παιχνιδιών, καθώς και στα αντίστοιχα αρχεία τύπου PDF. Ωστόσο για τον πλήρη πίνακα όλων των διδακτικών παιχνιδιών, καλό είναι ο χρήστης να ανατρέξει στην μόνιμη σελίδα «Σταυρόλεξα & Κρυπτόλεξα».
·         Χρονολογικές ετικέτες: [Προσοχή: ένα διδακτικό παιχνίδι συχνά ανταποκρίνεται σε ύλη που αφορά παραπάνω από έναν αιώνες και έτσι έχει παραπάνω από μία χρονολογικές ετικέτες]
o   Ετικέτα «4ος αιώνας μ.Χ.»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε εκείνα τα διδακτικά παιχνίδια που καλύπτουν ύλη που σχετίζεται με γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις που έλαβαν χώρα ή έζησαν (και) κατά τον 4ο αιώνα μ.Χ.
o   Ετικέτα «5ος αιώνας μ.Χ.»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε εκείνα τα διδακτικά παιχνίδια που καλύπτουν ύλη που σχετίζεται με γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις που έλαβαν χώρα ή έζησαν (και) κατά τον 5ο αιώνα μ.Χ.
o   Ετικέτα «6ος αιώνας μ.Χ.»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε εκείνα τα διδακτικά παιχνίδια που καλύπτουν ύλη που σχετίζεται με γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις που έλαβαν χώρα ή έζησαν (και) κατά τον 6ο αιώνα μ.Χ.
o   Ετικέτα «7ος αιώνας μ.Χ.»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε εκείνα τα διδακτικά παιχνίδια που καλύπτουν ύλη που σχετίζεται με γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις που έλαβαν χώρα ή έζησαν (και) κατά τον 7ο αιώνα μ.Χ.
o   Ετικέτα «8ος αιώνας μ.Χ.»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε εκείνα τα διδακτικά παιχνίδια που καλύπτουν ύλη που σχετίζεται με γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις που έλαβαν χώρα ή έζησαν (και) κατά τον 8ο αιώνα μ.Χ.
o   Ετικέτα «9ος αιώνας μ.Χ.»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε εκείνα τα διδακτικά παιχνίδια που καλύπτουν ύλη που σχετίζεται με γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις που έλαβαν χώρα ή έζησαν (και) κατά τον 9ο αιώνα μ.Χ.
o   Ετικέτα «10ος αιώνας μ.Χ.»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε εκείνα τα διδακτικά παιχνίδια που καλύπτουν ύλη που σχετίζεται με γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις που έλαβαν χώρα ή έζησαν (και) κατά τον 10ο αιώνα μ.Χ.
o   Ετικέτα «11ος αιώνας μ.Χ.»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε εκείνα τα διδακτικά παιχνίδια που καλύπτουν ύλη που σχετίζεται με γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις που έλαβαν χώρα ή έζησαν (και) κατά τον 11ο αιώνα μ.Χ.
o   Ετικέτα «12ος αιώνας μ.Χ.»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε εκείνα τα διδακτικά παιχνίδια που καλύπτουν ύλη που σχετίζεται με γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις που έλαβαν χώρα ή έζησαν (και) κατά τον 12ο αιώνα μ.Χ.
o   Ετικέτα «13ος αιώνας μ.Χ.»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε εκείνα τα διδακτικά παιχνίδια που καλύπτουν ύλη που σχετίζεται με γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις που έλαβαν χώρα ή έζησαν (και) κατά τον 13ο αιώνα μ.Χ.
o   Ετικέτα «14ος αιώνας μ.Χ.»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε εκείνα τα διδακτικά παιχνίδια που καλύπτουν ύλη που σχετίζεται με γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις που έλαβαν χώρα ή έζησαν (και) κατά τον 14ο αιώνα μ.Χ.
o   Ετικέτα «15ος αιώνας μ.Χ.»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε εκείνα τα διδακτικά παιχνίδια που καλύπτουν ύλη που σχετίζεται με γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις που έλαβαν χώρα ή έζησαν (και) κατά τον 15ο αιώνα μ.Χ.
o   Ετικέτα «Μεσαίωνας (γενικά)»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε εκείνα τα διδακτικά παιχνίδια που καλύπτουν ύλη που σχετίζεται με γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις που έλαβαν χώρα ή έζησαν σε ένα χρονικό διάστημα αρκετών αιώνων, κατά τον Μεσαίωνα.
·         Τυπολογικές ετικέτες, ανάλογα με το είδος του διδακτικού παιχνιδιού:
o   Ετικέτα «Κλασικά σταυρόλεξα»: ανακατευθύνει τον χρήστη αποκλειστικά στα κλασικού τύπου σταυρόλεξα του ιστοτόπου.
o   Ετικέτα «Κάθετα σταυρόλεξα»: ανακατευθύνει τον χρήστη αποκλειστικά στα κάθετα σταυρόλεξα του ιστοτόπου.
o   Ετικέτα «Σύνθετα κρυπτόλεξα/σταυρόλεξα»: ανακατευθύνει τον χρήστη αποκλειστικά στα σύνθετα κρυπτόλεξα/σταυρόλεξα του ιστοτόπου.
o   Ετικέτα «Κρυπτόλεξα γεωγραφικής φύσεως»: ανακατευθύνει τον χρήστη αποκλειστικά στα σύνθετα κρυπτόλεξα του ιστοτόπου, για την επίλυση των οποίων χρειάζονται και γνώσεις γεωγραφίας.
o   Ετικέτα «Κωδικοποιημένα κρυπτόλεξα»: ανακατευθύνει τον χρήστη αποκλειστικά στα κωδικοποιημένα κρυπτόλεξα αντιστοίχισης του ιστοτόπου.
·         Τυπολογικές ετικέτες, ανάλογα με τον τρόπο σύνδεσης με την διδακτέα ύλη:
o   Ετικέτα «Συνδεδεμένα με κεφάλαια»: ανακατευθύνει τον χρήστη αποκλειστικά σε εκείνα τα διδακτικά παιχνίδια αυτού του ιστολογίου που συνδέονται με την ύλη ενός και μόνο κεφαλαίου του σχολικού βιβλίου.
o   Ετικέτα «Συνδεδεμένα με (υπο)ενότητες»: ανακατευθύνει τον χρήστη αποκλειστικά σε εκείνα τα διδακτικά παιχνίδια αυτού του ιστολογίου που συνδέονται με την ύλη μίας ολόκληρης υποενότητας ή ενότητας κεφαλαίων του σχολικού βιβλίου.
o   Ετικέτα «Γενικής φύσεως»: ανακατευθύνει τον χρήστη αποκλειστικά σε εκείνα τα διδακτικά παιχνίδια αυτού του ιστολογίου που συνδέονται με ύλη εκτενέστερη αυτής της μίας και μόνο ενότητας του σχολικού βιβλίου.  
·         Θεματικές ετικέτες, σχετιζόμενες με τις ενότητες κεφαλαίων του σχολικού βιβλίου:
o   Ετικέτα «Ενότητα 1»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε διδακτικά παιχνίδια αυτού του blog, τα οποία βασίζονται σε ύλη που προέρχεται αποκλειστικά από την Ενότητα 1 του σχολικού βιβλίου.
o   Ετικέτα «Ενότητα 2»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε διδακτικά παιχνίδια αυτού του blog, τα οποία βασίζονται σε ύλη που προέρχεται αποκλειστικά από την Ενότητα 2 του σχολικού βιβλίου.
o   Ετικέτα «Ενότητα 3»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε διδακτικά παιχνίδια αυτού του blog, τα οποία βασίζονται σε ύλη που προέρχεται αποκλειστικά από την Ενότητα 3 του σχολικού βιβλίου.
o   Ετικέτα «Ενότητα 4»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε διδακτικά παιχνίδια αυτού του blog, τα οποία βασίζονται σε ύλη που προέρχεται αποκλειστικά από την Ενότητα 4 του σχολικού βιβλίου.
o   Ετικέτα «Ενότητα 5»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε διδακτικά παιχνίδια αυτού του blog, τα οποία βασίζονται σε ύλη που προέρχεται αποκλειστικά από την Ενότητα 5 του σχολικού βιβλίου.
o   Ετικέτα «Ενότητα 6»: ανακατευθύνει τον χρήστη σε διδακτικά παιχνίδια αυτού του blog, τα οποία βασίζονται σε ύλη που προέρχεται αποκλειστικά από την Ενότητα 6 του σχολικού βιβλίου.