Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Οδηγίες χρήσης για γονείς ή κηδεμόνες μαθητών


Αν είστε γονέας ή κηδεμόνας κάποιου παιδιού και θέλετε να εμφυσήσετε στο παιδί σας την αγάπη για το μάθημα της Ιστορίας, ελπίζω στο έργο μου αυτό να βρείτε ένα πολύτιμο εργαλείο που θα σας βοηθήσει στον σκοπό σας αυτό. Θα σας συνιστούσα να εκτυπώνετε τα αρχεία PDF (δείτε αναλυτικά τις Οδηγίες Εκτύπωσης) με τα σταυρόλεξα και τα κρυπτόλεξα, καθώς άλλη είναι η αίσθηση του να λύνεις σταυρόλεξο στο χέρι και άλλη στην οθόνη του υπολογιστή. Θα σας παρακαλούσα έπειτα να μην πιέσετε σε καμία περίπτωση το παιδί σας να ασχοληθεί με τα σταυρόλεξα αυτά, αλλά να το αφήσετε να το κάνει από μόνο του, δίνοντάς του βέβαια τα κατάλληλα ερεθίσματα.

Ίσως, την πρώτη φορά, αν βέβαια έχετε την πολυτέλεια του χρόνου και την διάθεση να το κάνετε, θα ήταν σκόπιμο να λύσετε μαζί ένα από τα παιχνίδια που θα βρείτε στο blog μου -κατά προτίμηση κάποιο που να αφορά το μάθημα της ημέρας. Αν το κάνετε, πιστεύω ότι θα διαπιστώσετε ότι αυτός ο ελάχιστος χρόνος που θα αφιερώσετε θα έχει θετικές επιδράσεις και στα παιδιά σας, αλλά και σε εσάς τους ίδιους. Με τον τρόπο αυτό άλλωστε και θα περάσετε λίγη παραπάνω ποιοτική ώρα με το παιδί σας και θα μπορέσετε να φρεσκάρετε και εσείς τις γνώσεις σας πάνω στην Ιστορία, βοηθώντας παράλληλα και το παιδί σας να αγαπήσει αυτό το ουσιώδες, αλλά δυστυχώς παρεξηγημένο σήμερα μάθημα.

Τέλος, θα ήθελα να σας παρακαλέσω, σε περίπτωση που κάποιες ερωτήσεις το παιδί σας δεν μπορεί εκείνη την στιγμή να τις απαντήσει, να μην το αποπάρετε. Αντιθέτως, να το προτρέψετε να ανατρέξει στο βιβλίο του σχολείου του και να αναζητήσει εκεί τις απαντήσεις, κερδίζοντας, εκτός από την γνώση της ίδιας του της ύλης και την ικανότητα να ερευνά, η οποία θα του χρειαστεί, αν μελλοντικά θελήσει να συνεχίσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο.



Για περισσότερες Οδηγίες Χρήσης, επισκεφτείτε την σχετική σελίδα του παρόντος ιστολογίου, κάνοντας κλικ εδώ.